۱۴ - آبان - ۱۳۹۵


دکتر احمد مرادی ، نماینده ی بندرعباس در مجلس شورای اسلامی

دکتر احمد مرادی ، نماینده ی بندرعباس در مجلس شورای اسلامی

اشاره :

خبر تأسیس فراکسیون‌های قومی واکنش‌های متعدد فعالان سیاسی و فرهنگی را در پی داشت که با مسکوت‌ماندن مسئله همراه شد و مجلس به مدت یک ماه پرونده تأسیس این فراکسیون را از دور خارج کرد. این افراد معتقدند با تأسیس این فراکسیون‌ها بیم آن می‌رود که اختلالی در وحدت ملی صورت گیرد و سیاست، عرصه ی سهم‌خواهی‌های قومی شود. روز گذشته هم نماینده ی بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با تذکری به رئیس این فراکسیون، به تأسیس فراکسیون مناطق ترک‌زبان که هنوز رسمیت قانونی نیافته است، واکنش نشان داد. دراین‌باره گفتگویی با این نماینده مجلس انجام دادیم که در پی می‌خوانید:

پرسش : « آقای دکتر! تأثیر تأسیس فراکسیون ترک‌زبان چه تاثیری بر عرصه ی سیاست دارد؟ »

دکتر مرادی : « بنده در نطق خود در مجلس به اصول ۱۹، ۲۰ و ۸۴ اشاره و نسبت به این موضوع تذکر دادم. اصل نخست می‌گوید ایرانیان از هر نژاد، قوم و قبیله تابع کشور اسلامی ایران و دارای یک پرچم واحد هستند. هیچ قومیتی نسبت به دیگری برتری ندارد و ملت ایران همگی برابر هستند و زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به سر می‌برند. ما نمایندگان مجلس نیز وظیفه داریم در قبال همه ی ملت ایران یکسان و برابر، انجام وظیفه کنیم. مطابق با اصل ۶۹ قانون اساسی، ما نمایندگان مجلس سوگند یاد کرده‌ایم در جهت استقلال و منافع ملت ایران گام برداشته و تلاش کنیم. به همین جهت بنده شدیداً مخالف تشکیل فراکسیون غیرملی ترک‌زبان ها بوده و هستم و دیگر نمایندگان نیز چنین نظری دارند. اگر قرار باشد در کشور ترک، لر، کرد، بلوچ و فارس بخواهند فراکسیونی برای خود تشکیل دهند، به سود کشور نخواهد بود و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منافع و هویت ملی ما وارد خواهد کرد. نتیجه ی تشکیل این فراکسیون، قومی- قبیله‌ای کردن عرصه ی سیاست است و نباید با این کارها به تجزبه‌طلبان و ضدانقلاب و کشور راه داد.»

پرسش : « با توجه ‌به اینکه برخی از گروه‌های قومی‌اجتماعی تعداد زیادی نماینده دارند و برخی کم،‌ آیا قومی‌شدن مجلس نوعی تبعیض و نابرابری حقوقی در قبال دیگر گروه های اجتماعی نخواهد بود؟ »

دکتر مرادی : « متأسفانه همین‌طور است. قومی‌کردن عرصه ی سیاست باعث می‌شود که تبعیض نهادینه شود، چون برخی از اقوام نمایندگان کمی دارند و اگر قرار باشد مجلس قومیتی بشود، برای کشور خطرناک است. همان‌طورکه مستحضرید ،استان هرمزگان چهار نماینده دارد، بوشهر چهار نماینده و کهکیلویه و بویراحمد سه نماینده و آذربایجان به تنهایی ۱۸-۱۹ نماینده دارد. در حالی ‌که جمعیت استان آذربایجان شرقی با استان فارس برابر است، نمایندگان آذربایجان شرقی بیشتر است و اگر بخواهند سیاست را قومی کنند و سهم‌خواهی قومی‌قبیله‌ای مطرح بشود، این تبعیض کاملا آشکاری را نشان می‌دهد. اگر تمامی نمایندگان در همان چهارچوب قانون اساسی و سوگندی که خورده‌اند کوشش کنند و گام بردارند، موجبات وحدت و توسعه ی ملی روزافزون را برای ایران به ارمغان خواهند آورد، درحالی‌که ایجاد چنین فراکسیون‌هایی که موجب افتراق بیشتری خواهند شد، نتیجه‌ای جز افول و تهدید و آسیب به منافع ملی و ملت ایران نخواهد داشت .»

پرسش : « شما در سخنان تان به قومی‌شدن عرصه ی سیاست اشاره کردید. آیا این قومی‌شدن به احزاب ضربه نمی‌زند؟

دکتر مرادی : « فراکسیون‌ها گروهی هم‌فکر هستند که بر مبنای یک اصل دور یکدیگر جمع می شوند، لذا تشکیل فراکسیون قومی به تضعیف کارویژه‌های احزاب منجر می‌شود. کافی است نگاهی به دیگر فراکسیون‌های حاضر در مجلس شورای اسلامی بیندازیم. مثلاً « فراکسیون ورزش » نه برای یک استان خاص بلکه برای کل کشور ایجاد شده است یا« فراکسیون معلولین » که برای حمایت از کل معلولان کشور شکل گرفته یا فراکسیون‌های سیاسی که برای تمامی آحاد ملت ایران فعالیت می‌کنند؛ اما اینکه فراکسیونی تنها برای یک منطقه ی خاص از کشور شکل بگیرد، جدای از آسیب‌های فراوان، تهدیدی برای منافع ملی نیز خواهد بود و در بلندمدت ضرر جبران‌ناپذیری بر پیکره ی وحدت ملی ایرانیان خواهد زد.»

پرسش : «چرا برخی نمایندگان اصرار به تشکیل فراکسیون‌های قومی دارند؟ این کار بر خلاف اصل ۵ ابلاغیه ی انتخابات رهبری که نمایندگان را از توسل به احساسات قومیتی برای واردشدن به مجلس نهی‌می‌کند. آیا درست است ؟ »

دکتر مرادی : « برخی همین را می‌خواهند و تنها به دنبال اهداف و منافع خودشان هستند و می‌خواهند از احساسات قومی برای راهیابی به مجلس استفاده کنند. به عقیده ی من عمل این افراد منطقی و عقلانی نیست. اگر ما فارغ از احساسات خودمان به عقل رجوع کنیم، این روش می‌تواند مقطعی جواب دهد، اما آسیب و خطرش بلندمدت است.»

پرسش : « تشکیل فراکسیون قومی چه تبعات دیگری دارد؟»

دکتر مرادی : « بنده در نطقم به این مساله اشاره کردم. کسانی که به دنبال تجزیه‌طلبی و ایجاد نقاط منفی در کشور هستند، از اقدام این افراد خوشحال شده‌اند؛ اما کسانی که دوستداران کشور و انقلاب و دلسوز ایران سربلند و استقلال کشور هستند، دل آزرده و ناراحت شده‌اند، بی شک تأسیس این فراکسیون‌های قومی به افزایش شکاف‌های قومی منجر می‌شود و این کاری است برخلاف منافع و وحدت ملی.

اگر قرار باشد در کشور ترک، لر، کرد، بلوچ و فارس بخواهند فراکسیونی برای خود تشکیل دهند، به سود کشور نخواهد بود و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منافع و هویت ملی ما وارد خواهد کرد. »

برگرفته از : روزنامه ی ستاره صبح ، پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ، شماره ی ۴۱۱ . ( با ویرایش )

۱ نظر

  1. احمد بهزادی می‌گوید،

    با کمال شگفتی دیده می شود که برخی از هواداران این فراکسیون در جهت اهداف تجزیه طلبانه فریب خوردگان و پان تورکیسم که میراث افکار پیشه وری است ، فعالیت می کنند ، با این تفاوت که پان تورک ها سنگ ترکیه و اردوغان را به سینه می زنند و بعضی از این خودفروختگان در کسوت هوادار تیم فوتبال تراکتور سازی در تهران شعار تجزیه طلبانه و مرگ بر فارس و در حمایت از شیخ نشین های خلیج فارس شعار خلیج عربی می دهند . از آن طرف گزارشگر ورزشی و نه در برنامه های ورزشی صدا و سیما از جمله « نود » هیچ اشاره‌ای به این موضوع مهم نمی شود. چرا کمیته ی اخلاق فدراسیون با تیم تراکتورسازی و هواداران آن برخورد نمی کند ؟ با اینکه این چندمین بار است که هواداران این تیم از جو ورزشگاه برای مقاصد شومشان سو استفاده می کنند.

    ارسال شده در تاریخ دی ۳ام, ۱۳۹۵ در ساعت ۱۰:۲۴ ب.ظ

نظر شما